Otázka čitateľa

Dobrý deň. Môžete mi poradiť s problémom, ktorý sa stal po vypálení?

Zakupujem po dlhšie roky slivky v sadoch pri Senci. Tento rok sa pridal aj známy. Obaja sme založili kvas tým istým spôsobom, uskladnenie v rovnakých podmienkach a vypálenie v ten istý čas, no každý v inej pálenici. Problém nastal, že slivovica známeho si zachovala vôňu aj chuť dobrého destilátu a moja pálenka vypálená v inej pálenici má veľmi málo výraznú vôňu a chuť. Je jemná. Pálenice fungujú na rovnakom princípe. Obe majú plynové kotle a prepaľuje sa dvakrát. Slivky pustili bez pridania cukru celkom nadpriemerne 14 litrov na meter.  Nebol dôvod aby bol kvas zlý. Neviem si však vysvetliť ako je možné, že moja pálenka po vypálení má veľmi málo výraznú vôňu a chuť. Je možné, že došlo ku chybe pri pálení? Prípadne, že môže ísť o nejaký podvod zo strany pálenice? Ďakujem za odpoveď.